Conținut recent de merryinlove

 1. M

  Spatifillum

  Este ultimul stadiu al florii:)Vor sta o perioada asa,dupa care se vor usca.La om este invers...intai verde si apoi alb:)
 2. M

  Brilliant Pink Iceberg

  De la un colectionar.
 3. M

  Brilliant Pink Iceberg

  Eu il am.Pare un trandafir rezistent.Nu am avut probleme cu el pana acum.Nu stiu cum este Iceberg,dar sport-ul sau este o floribunda,care pare sa aiba nevoie de mult spatiu.
 4. M

  Stephanotis

  Arata mai bine decat a mea:D.Acea tija ar trebui verificata daca are niste ramificatii.Daca sunt uscate,trebuie taiate,Chiar tija cea lunga.se poate sa fie uscata spre capatul ei.De asemenea,tija principala trebuie condusa pe tutore,N-ar fi rau,sa-l inlocuiti cu unul mai mare.Pt a inflori si a...
 5. M

  Pomi fructiferi in functie de zona

  http://www.pepinierazamfira.ro/ Este la 12 km de Ploiesti si la 40km de Campina.
 6. M

  Zmeur - Rubus idaeus

  Cred ca,Polka este ceea ce cautati.
 7. M

  Trandafiri Massad - Guillot

  Daca ar fi sa ma leg de Nimet,as zice ca are o floare mai aparte,cu o tufa cu aspect tarator sau de taratoare.Dar daca as mai avea un loc in gradina si ar trebui sa aleg intre el si Prieure de Saint Cosme,as alege St Cosme.Mai ales ca acesta din urma are tendinte de catarator.Pe HMF,Nimet poseda...
 8. M

  Discutii Trandafiri (partea a III-a)

  La cel de-al treilea,eu as merge pe ceea ce in Romania se numeste Allianz.Florifer,iar florile se mentin destul de mult timp.
 9. M

  Discutii Trandafiri (partea a III-a)

  Si in Romania se gasesc in magazine,trandafiri cu nume:Mr Lincoln,Double Delight sau Peace(Gloria Dei) sunt 3 ex exceptionale.De altfel,2 dintre ei au fost inclusi in Hall of Fame-ul trandafirilor.Dar,pt ca se intalnesc pe toate tarabele,nu-i face atat de doriti sau nu-i transforma in trandafiri...
 10. M

  Discutii Trandafiri (partea a III-a)

  Am patit-o si eu cu cativa trandafiri,ca a fost tea,floribunda sau cataratori,fara sa tina cont ca unii din ei erau de zona 5.Doua lucruri au in comun:sunt plantati de cel putin 3 ani si anul trecut au suferit de patare neagra.In toamna am plantat doi astenici de la Petrovic,care par ok pana acum.
 11. M

  Murul - Rubus Fruticosus

  Din ce am vazut Thornfree este soiul care domina in plantatiile de pe la noi.Se spune,ca putini sunt aceia care comercializeaza cu adevarat acest soi.Am asa ceva,daca e sa ma iau dupa eticheta,cumparat de la un magazin DIY,l-am plantat cam la umbra ,a crescut frumos,dar fructele produc senzatia...
 12. M

  Prun - Prunus domestica

  Prunii,in general intra mai tarziu pe rod.Daca mai sunt si androsterili,cum e cazul soiului Centenar,daca nu ma insel,trebuie polenizatori.Legat de lucrarile de taiere,am doua carti carti de specialitate,unde explica celor care au rabdare,ce si cum.
 13. M

  Par cu miez rosu

  Par cu miez rosu se poate gasi la Atlasplants,la un pret cam maricel ce-i drept:30 de lei.Personal, mi-as dori acel soi de pere care se coc in iulie,pomul ca atare creste viguros,cu coroana bogata,dar nu stiu cum ii zice.Daca stie cineva.... multumesc!
 14. M

  Eden 85 (Pierre de Ronsard)

  Am si eu acest trandafir din toamna.A crescut frumos,dar nu facut nicio floare.Nu infloreste in primul an sau poate faptul ca jumatate din zi este la umbra?Multumesc!
 15. M

  Lidl

  Am fost si eu azi si am luat un pepino gold.La raft scria'butasi de vara'.Sper sa tina mai mult de un sezon :D
Sus