Conținut recent de marq

 1. marq

  Paianjenul rosu (Tetranychus urticae)

  Cu urzica am incercat, daca lasi 3 zile (asa am vazut recomandari) poate e acceptabil, dar daca lasi mai mult (ca si ingrasamant) - poti pelca in concediu dupa ce stropesti prin casa. Mor si vecinii nu numai daunatorii.
 2. marq

  Expozitie Bonsai Timisoara

  La cat mai multe editii.
 3. marq

  Paianjenul rosu (Tetranychus urticae)

  Am mai auzit, dar cum miroaseeee??? Poti sa mai stai in casa? :)
 4. marq

  Ajutor bonsai bolnav!!

  Daca zici ca nu are gauri e ca si cum ai tri cu o punga pe cap. E posibil sa-l fi pierdut iremediabil, posibil ca si raspunsul asta sa fie in van. Schimba de urgenta vasul sau da-i gauri. Vezi aici lucruri utile despre sol si replantare, postarea lui danero2004...
 5. marq

  va rog ajutor pt a salva bonsaiul

  Fiind un copacel de exterior are nevoie de hibernare peste iarna asa ca daca il vei scoate si afara macar... (nu stiu cat e minimul) 1-2 luni pe an sau macar odata la 2 ani ai sanse sa-ti supravietuiasca mai mult timp. Afara inseamna fie un loc protejat pentru ca vasul fiind mic sunt sanse mari...
 6. marq

  Începător bonsai

  salut, nu stiu daca e cel mai potrivit moment sa-i schimbi pamantul pe caldurile astea. Daca stai in Grecia cred ca gasesti si acolo pietris marunt si nisip pe care le poti amesteca cu orice pamant gasit in florarii.
 7. marq

  Incepator - proiect nou

  datorita vaselor mici posibiltiatea de a le ingheta radacinile este mai mare asa ca nu strica o minima protectie pe timpul iernii.
 8. marq

  Incepator - proiect nou

  Sigur, e important si pentru privitori dar mai important e pentru tine, bonsaiul e un companion de-a lungul vietii, vazusem candva o poza cu un bunel chinez care statea nemiscat si-si privea meditativ copacelul, parca prinsese si el radacini. E o arta pentru suflet care nu prea se potriveste cu...
 9. marq

  Incepator - proiect nou

  Cica la un bonsai trebuie sa-i vezi forma finala din primul moment si sa-ti faci un plan (pe 10-20 ani), pentru mine unul bucuria e sa-mi supravietuiasca un copacel, forma conteaza mai putin.
 10. marq

  Incepator - proiect nou

  Scriu din nou ca a fost o eroare. Silviu vezi ca exista un stil literati, daca ii mai faci trunchiului cateva curbe ciudate mi se pare ca s-ar potrivi. Si cred ca trebuie renuntat si la ax deasupra ramurii, dar deocamdata ar trebui sa-i lasi sa creasca orice ramura pentru a se putea ingrosa.
 11. marq

  Yamadori 2017

  Super tare fagul asta cu buba, ai grija sa nu-l pierzi.
 12. marq

  Incepator - proiect nou

  subtirei Silviu, ... poti experimenta si cu ei sa vezi daca rezista. Nu inteleg de ce toti sunt inclinati asa tare. Cel care serpuieste eu l-as fi inclinat in directia opusa, dar fiecare cu viziunea lui. Succes.
 13. marq

  bonsai ligustrum sinense

  Posibil sa fie schimbarile de mediu, nu uda excesiv.
 14. marq

  Incepator - proiect nou

  nu le mai lasa cu apa baltind, ii sofoca, ridica vasele pe niste pietricele, vasul sa serveasca cel mult pentru umezeala atmosferica si nu ca rezerva de apa caci le putrezesc radacinile.
 15. marq

  Incepator - proiect nou

  Silviu roaga-te sa se prinda si sa se adapteze in ghiveci, n-am mai auzit de bonsai de arin dar poti incerca. Cat e de mare? Daca e cat un creion nu merita efortul.
Sus