Identificare Trandafiri

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Pana la urma trandafirasul meu de la pagina 69 ce poate fi?Fiindca Tanase Carmen (asta ca sa nu fac o cacofonie :inlove:) zice ca nu prea ar fi Rouletti.
Cand este inflorit este foarte frumos si infloreste bogat.
Eu inca nu sunt lamurita.
Acum e sub zapada .Am alti 3 in ghivece afara si sunt foarte bine merci cu frunzulite vesele.
.Chiar as vrea sa stiu cum il cheama.
 
Ultima editare:

Cata Rose

Member
Mă puteti ajuta și pe mine in identificarea acestuiaDSC_0069.JPG anul trecut am cumpărat un trandafir sub denumirea de Virgo alb ,pe una din tije a înflorit ce ar vede la avatar la o înălțime de 80 de centimetri iar pe alta tija ce vedeți în imaginea la o înălțime de peste 2 m. M-am urcat pe un scaun să îi fac poza.
Va felicit pe toți pentru trandafirii superbi pe care îi aveți!!!Nu mă mai satur de privit pozele
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Nu prea poti sa-ti dai seama ce trandafir e din mai multe motive: poza e cam neclara, floarea o vedem din laterala iar tufa habar n-avem cum e. Pare cam rozului pentru Virgo - am avut candva varianta theahibrid a lui Virgo si imi amintesc ca florile semanau cu trandafirii de la florarie, nu avea o remontanta prea buna (inflorea rar) dar floarea era alb imaculat. Asa ca pana nu vedem niste poze mai bune, eu una nu mi-as da cu parerea :).

Daca zici ca ai cumparat un urcator, ca sa infloreasca bogat trebuie sa-l conduci pe orizontala - citeste topicul de mai jos ca iti va fi de ajutor.
https://egradini.ro/forum/threads/trandafiri-urcatori.9503/
 

Cata Rose

Member
Mă puteti ajuta și pe mine in identificarea acestuiaVezi atașament 6307 anul trecut am cumpărat un trandafir sub denumirea de Virgo alb ,pe una din tije a înflorit ce ar vede la avatar la o înălțime de 80 de centimetri iar pe alta tija ce vedeți în imaginea la o înălțime de peste 2 m. M-am urcat pe un scaun să îi fac poza.
Va felicit pe toți pentru trandafirii superbi pe care îi aveți!!!Nu mă mai satur de privit pozele
Mulțumesc frumos ! Il voi poza din nou la prima inflorire
 

Cata Rose

Member
Și eu am tot zis că asta este Eden Rose ,dar se pare că nu este , din cate citit eu aici pe forum Eden nu este parfumat ,al meu este.IMG_20170531_194139.jpg IMG_20170601_113107.jpgDaca nu este Eden atunci ce este ?
 

Cata Rose

Member
IMG-20170604-WA0008.jpg Seamănă mult mai mult cu Eden.Si la flori și la boboci.Al meu miroase dacă bagi nasul în floare nu de la depărtare și nu miroase tot timpul.
 
Ultima editare:

claude

Well-Known Member
Moderator
Am primit acest trandafir ca si trandafir de dulceață, are acelasi parfum ca si cel roz .Imi poate spune cineva daca e de dulceata.!
Cei mai buni pentru dulceata sunt trandafirii din clasa damascena, doar aceia pastreaza parfumul indelung. Al dumneavoastra cel alb, dupa floare nu e damascena. Nici cel roz nu e de dulceata desi e foarte parfumat, pare Mme Isaac Pereire. Are petale prea groase pentru a fi folosit la dulceata. Oricum, dulceata din trandafiri albi arata ca naiba :rofl:
 

DanV

New Member
Din ce stiu eu, sunt doua soiuri de floribunde care fac flori bicolore, galben ce vireaza spre rosu (Samba) si invers, rosu spre galben (Rumba):
Samba de la Kordes:
https://www.helpmefind.com/rose/pl.php?n=22708
Rumba de la Poulsen:
https://www.helpmefind.com/rose/pl.php?n=5561
Al tau pare sa fie Samba, bobocii par sa fie galbeni.
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Mi-a atras atentia deoarece este plantat de primarie intr-un loc neingrijit, in care doar se mai cosete iarba, de sapat nu cred ca a avut parte anul asta si cu toata astea este ditamai tufa plina de flori....bineinteles ca acum are mai putine...unele tije au fost plantate pentru inmultire :-D
 

Cata Rose

Member
20170821_084551.jpg 1503294601546489992562.jpg am revenit si eu cu poze la cel pe care il banuiesc ca ar fi urcator,desi eu l-am cumparat ca fiind virgo alb.Recunoaste cineva acest trandafir?Din ce am gasit eu pe HMF seamana cel mai bine cu white cockade.
 
Ultima editare:
Sus