Murul - Rubus Fruticosus

popescu gp

Well-Known Member
Murul fara spini are recomandarea ca tulpinile vechi sa fie taiate in primavara de la baza,siar cele noi se scurteaza la 1-1,5m
 

gomez99

Well-Known Member
pai cele noi nu cresc pe cele vechi? si daca le scurtez pe cele vechi de la baza, ce mai ramine de scurtat?
 

LadyBug

Well-Known Member
As vrea sa ma lamuresc si eu o data pt totdeauna: murul Thornfree face mure foarte mari dar nu sunt dulci si nu au nici gustul asa de bun ca murul comun, sau trebuie sa se coaca mai mult ca sa fie dulci? Am cumparat anul asta mure uriase, dar erau acre. Am gasit de vanzare mur thornfree si ma gandeam sa cumpar, dar daca nu e la fel de gustos ca cel obisnuit, cu tepi, nu-mi trebuie!
 

mirceaspc

Active Member
Moderator
La anu se scurteaza tulpina la 1,50 - 1,80 m in functie de cat a crescut si cum a rezistat peste iarna si pe ea se lasa alternativ de la 50 cm in sus 4-5 ramificatii care se taie la 20-30 cm. Pe aceste ramificatii se vor face fructe. Tot la anu se lasa si 1-2 lastari noi care pornesc de jos. In toamna viitoare sau in anul celalalt eliminati murul asta care arata acum ca o salcie si care oricum se va usca si il inlocuiti cu cei noi, si tot asa ... Din ce stiu eu, sper sa nu gresesc. Cel putin asa fac eu.
 

Claudiavis

Active Member
Am o intrebare legata de o boala a murilor mei: am observat ca unii au pe spatele frunzelor un fel de faina galbena. Aveti idee ce e si cum s-ar putea trata?
 
Sus