Romania - Tara exoticelor

sfmatei

New Member
Am gasit un tip de bambus asemanator cu ce am vazut in aceasta gradina, care poate fi comandat din timisoara http://www.gazoneria.ro/bambusi/phyllos ... eosulcata/ al carui transport e undeva la 30 de lei plus aproximativ 170 costul ghiveciului.

Intre timp am cumparat seminte de Bambus Moso pe care le-am pus la "crescut". Minim 30 de zile trebuie sa sta la umezeala pentru a iesi rasadul. Revin cu informatii cand e cazul :)
 

GeorgeB

Member
sfmatei a spus:
...Intre timp am cumparat seminte de Bambus Moso pe care le-am pus la "crescut". Minim 30 de zile trebuie sa sta la umezeala pentru a iesi rasadul. Revin cu informatii cand e cazul :)
:rusine:
Le pui 24 de ore in apa calduta (25-30 grade) si germineaza* chiar si in 5 zile. Testat de mine.
* le tii 24 de ore in apa calduta, umezesti pamantul ghiveciului in care vrei sa le semeni, pui semintele si le acoperi cu putin pamant. Aplici folie alimentara peste ghiveci pentru a se pastra umezeala si tii ghiveciul la temperaturi 28-32 grade (eu le-am semanat in vara si le-am tinut pe balcon)
 

GeorgeB

Member
Phyllostachys moso -20°C (until US-Zone 6a)

<img src="https://lh3.googleusercontent.com/-7kK188HRQf8/TiusvwKY0jI/AAAAAAAAA8I/Iyv4cIZdjkI/s640/201107240808_128.jpg" height="512" width="640">
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
ahaaaa....asteptam vesti :rofl:
eu am unu , dar se misca lent tare , abia acum dupa 3 ani , daca scot o tija de 30 cm , care sa tina ceva

slab de tot :D
 

GeorgeB

Member
danero2004 a spus:
eu am unu , dar se misca lent tare , abia acum dupa 3 ani , daca scot o tija de 30 cm , care sa tina ceva

slab de tot :D
:rofl: credeam ca doar eu sunt in situatia asta... am si eu de 2 ani dar nu e mai gros decat un bat de bambus :rofl: (din alea pt frigarui)... are mai mult de un metru inaltime dar nu cred ca poate sustine ceva.... nici macar propria-i greutate :rofl:
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Am citit de specia lui , de la mosu de la care l am luat am luat si eu bete si face intradevar , dar cica dupa ce isi intinde ramurile bine , cica atunci cand are ramuri in sus groase deja a acoperit o zona de 3 mp subteran :rofl:
 

Floria

Active Member
Unde am facut eu pozele era o vila cu doua etaje iar bambusii erau mai sus de etajul 2, cati ani or avea nu stiu , dar unele specii cresc foarte repede.
 

GeorgeB

Member
danero2004 a spus:
Moso ala e tare de tot , cica creste super rapid , o creanga lunga pe zi sau saptamana ceva de genu'
ceva nu merge bine la mine... a crescut 10 cm intr-o saptamana si inca 10 cm intr-un an si 2 luni :(
 
Sus