Viziteaza

mereu ceva nou. Amintirile conteaza.


Gradina Keukenhof - mereu frumoasa


Olandezii sunt in stare sa surprinda. Si fac asta de ani buni. De fapt, in materie de flori ne surprind an de an. Si tocmai despre asta e vorba la Keukenhof o gradina-expozitie cu o istorie pe masura. Noi insa ne vom limita la prezent, pentru ca sunt destule lucruri de spus. Gradina se afla in oraselul Lisse amplasat la jumatatea distantei dintre Amsterdam si Haga, intr-o zona in care se cultiva bulboase pe suprafete mari. An de an aspectul gradinii se schimba, desi se folosesc practic aceleasi plante - multe oferite de catre furnizorii din zona. Insa, de fiecare data e diferita pentru ca schemele de amenajare au mereu un alt mesaj de transmis.

Nu doar gradinarii vin la Keukenhof an de an. Gradina este de multa vreme parte a unui circuit turistic. Pasionatii de flori si de amenajari de gradini pot sa vada ce pot face specialistii si sa invete la randu-le pentru a aplica cele vazute in propriile gradini. Exista mini-gradini inspirationale concepute special pentru acest scop. Vizitatorii pot participa la workshop-uri - discutii pe anumite teme, legate evident de cultura bulboaselor, amenajari, varietati, piete de desfacere si furnizori. De asemenea, frecvent se organizeaza expozitii temporare de buchete si noutati diverse din domeniu. La astfel de intalniri se poate invata cum se fotografiaza florile, cum se picteaza scene din natura, cum se realizeaza aranjamente florale. Este daca vreti ca o scoala de primavara pentru cei indragostiti de natura si frumos. Pentru cei interesati sa achizitioneze flori si bulbi se organizeaza si zile cu vanzare. Pentru cei care sunt doar turisti, exista hoteluri, restaurante, magazine cu suveniruri, parcari si spatii speciale pentru copii.

Indiferent ce ai cauta la Keukenhof pleci cu intensitatea culorilor pe retina, constient de efortul permanent care e depus an de an asa incat gradina sa-si merite renumele. Gusti clipe de ragaz in mijlocul naturii, chiar daca e vorba de o natura modelata cu maiestrie de om. Iti incarci bateriile cu fantezie, noutati, prospetime si un strop din stilul specific olandezilor care sunt in stare sa raporteze la flori multe lucruri de fiecare zi. Si inveti ca unele lucruri pe care pana atunci doar specialistii le-au putut face isi gasesc locul si in gradina ta, intr-o forma adaptata cu bun gust. In plus, daca esti iubitor de arta ai ce vedea la Keukenhof pentru ca intreaga gradina contine nenumarate opere - clasice sau moderne. Asadar, daca iti petreci concediul in Olanda, daca drumurile te-au dus in preajma orasului Lisse, nu rata o vizita la Keukenhof. Chiar daca ar fi sa fie de numai cateva ore. N-o sa-ti para rau.Autori:
Cornelia Constantin (text)
Keukenhof Garden (foto)
Mai multe informatii
gasesti in forum:

Keukenhof, Olanda
Zeci de imagini cu gradina

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Ultima actualizare: 21 dec. 2007.


Copierea materialelor din acest site sau din albume este strict interzisa.
Nerespectarea drepturilor de autor se pedepseste conform legii.