Decor potrivit

pentru Craciun si Revelion


Aranjamente elegante pentru Sarbatori


Sarbatorile bat la usa si tu inca nu ai realizat decorurile cu care sa-ti impodobesti casa? Nu intra in panica. N-ai nevoie de cine stie cate "ingrediente" greu de achizitionat si scumpe pe deasupra. De fapt, ia cauta prin sertare si dulapuri - sigur gasesti ceva cu care sa incropesti niste lucruri pline de fantezie. Iata cateva exemple care sa te ajute sa termini totul mai repede.

Sobrietatea la ea acasa
In prima imagine ai un decor numai bun pentru o casa sobra. Daca ai gasit suportul metalic rotund restul vine de la sine. Iti trebuie cateva conuri de brad - daca nu ai brad in curte sigur ai adunat cateva cand ai fost in concediu la munte. Numai bine, pentru ca intre timp s-au uscat si sunt mai usor de manevrat. Cateva suculente sigur gasesti, nu este nimic pretentios, lumanari cu diametru mare ca sa aiba mai multa stabilitate si cateva stelute de plastic, hartie sau sticla. La baza suportului poti sa fixezi cu sarma fina cateva crengute de brad sau de corn, care este foarte decorativ. Iti vei dovedi maiestria in felul cum reusesti sa asamblezi totul asa incat sa tina pana dupa Sarbatori.

Simplitate
Iata cel mai simplu aranjament cu putinta. Intr-un vas transparent si cu pereti inalti asezi cativa braduti pitici (Chamaecyparis e o varianta) pe care i-ai scos din ghivecele lor si in mijloc pui o lumanare rosie. Va trebui sa le fixezi bine in functie de spatiul disponibil asa incat sa nu se deplaseze. Trebuie sa tii acest aranjament la racoare pentru ca bradutii se deterioreaza din cauza caldurii uscate.

Altfel de "Sporul casei"
Asa ca ai facut anii trecuti acele vase simbolice pline cu seminte si boabe de tot felul? Daca da, nu-ti va fi greu sa "migrezi" catre ceva foarte modern dar care are la baza aceleasi principii. In loc de seminte vei folosi pamant de flori si pamant decorativ. Iti mai trebuie cateva plantute de Cryptanthus, mai multe vase transparente identice si cateva stelute mici pe care sa le poti lipi usor pe sticla. Asadar, iei vasul transparent si pui in el pamant de flori pana la jumatate. Cativa centimetri de la jumatate in sus pui pamant decorativ (granule). Dupa aceea continui tot cu pamant de flori pana la marginea vasului. Deasupra plantezi superficial Cryptanthus-ul. Pentru efect decorativ poti sa aplici sclipici pe planta si stelute pe partea vizibila a vasului (depinde cum il privesti). Tot asa procedeaza si cu celelalte vase disponibile. Amplaseaza-le grupat intr-un loc de unde sa fie usor de admirat.

Dupa Sarbatori va trebui sa scoti plantele din aranjamente, sa le uzi, sa le pui la lumina sau sa le replantezi in ghivecele lor. Elementele decorative strange-le in cutii si pune-le in dulap. Iti vor prinde bine anul viitor pe vremea asta.Autori:
Cornelia Constantin (text)
FD Marketing (foto)

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Ultima actualizare: 22 dec. 2007.


Copierea materialelor din acest site sau din albume este strict interzisa.
Nerespectarea drepturilor de autor se pedepseste conform legii.