Plante atractive

pentru pervaz, balcon si terasa


Adenium, trandafirul desertului


Cine nu a visat sa aiba aceasta planta in propriul apartament? Denumit „trandafirul desertului”este planta perfecta pentru iubitorii de raritati. La prima vedere pare o planta pretentioasa si crezi ca e imposibil sa-i oferi conditii optime de crestere si inflorire. Nimic mai gresit! Adeniumul, in varianta pentru ghiveci numita obesum, se adapteaza foarte usor la mediu. Singurul lucru pe care nu-l suporta este excesul de apa.

Trandafirul desertului este o planta mare iubitoare de lumina si suporta temperaturi ridicate, fapt care o face ideala pentru verile noastre caniculare. Iarna nu trebuie sa o lasam la mai putin de 16 grade Celsius si neaparat sa o tinem intr-un loc bine luminat. Adeniumul se uda moderat, in functie de dimensiunea plantei, dimensiunea ghiveciului, conditiile de mediu si de perioada din an – iarna poate fi trecut printr-un usor repaus. Excesul de apa duce in prima faza la pierderea frunzelor, iar apoi la putrezirea radacinii si tulpinii. Este indicat sa-l plantam intr-un amestec format din doua parti de pamant pentru bonsai, doua parti de pietris si o parte nisip.

Daca oferim aceste conditii micului nostru trandafir desertic ne va rasplati cu flori inca de mic. El poate avea flori albe, roze, rosii sau combinatii ale acestor culori. Daca punem un Adenium inflorit intr-un ghiveci ornamental, il “decoram” la suprafata cu pietricele colorate si il asezam intr-un loc bine luminat, vom obtine un efect decorativ similar cu cel al unei fotografii vazute prin reviste – neobisnuit si atractiv.
Autori:
Oana Diana Vlad (text)
FD Marketing (foto)

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Ultima actualizare: 16 mar. 2008


Copierea materialelor din acest site sau din albume este strict interzisa.
Nerespectarea drepturilor de autor se pedepseste conform legii.