Radacina prea mare.....helppppp!!!

Amadeo

Member
Ma scuzati ca am deschis un nou topic, dar nu stiam unde se cuvine sa pun aceasta intrebare.
Am scos, de pe camp, un pomisor extraordinar.....m-a placut la nebunie....asa ca l-am luat in ideea de a face un bonsai.
Problema e urmatoarea: are o radacila luuuungaaa, de vreo 30 cm.
Ce sa fac cu ea? ca nu imi incape in bol......
Momentan am indoit-o si am legat-o, in speranta de a se acomoda asa......insa nu stiu ce sa fac mai departe.....daca nu sta asa?
Plssss.........Helpppp meee!!!!!
 

alien.alin

Member
ar fi ideal sa il plantezi afara, in curte, si sa-l lasi acolo vreun an...dupaia sa-l adaptezi ca si bonsai...


dar daca tot vrei sa-l tii in casa...pune-l intr-un vas cat mai mare, si lasa-i radacinile asa...vreun an...pana se obisnuieste el cu noua casa...

si eu mi-am luat un fag de la padure sambata...si l-am pus in vas...o sa uit de el pana la primavara urmatoare...sper sa-mi tina pana atunci :D
 

Amadeo

Member
Sincer, habar nu am ce specie e acesta, insa tind sa cred ca e o tufa dinaceea ce face bobitele alea albastre, comestibile......dar cu un gust.....ca strange gura :rofl: :rofl: :rofl:
As incerca totusi sa il plantez direct in bol.....si daca dau gres...mai sunt destui acolo de unde a venit asta :rofl: :rofl:
 

bandi87

Member
Incearca aceasta metoda(n-am gasit o poza mai cumsecade asa ca am deseneat repede ceva :rofl: sper sa se inteleaga)

Idea e urmatoarea: Pui copacul intr-un vas mai adanc, care in acelasi timp sa blocheze cresterea radicinii mai departe. peste pamant cureti scoarta de pe trunchi(pana la 10cm, in functie de marimea copacului) si in jurul taieturii pui un alt vas de plastic pe care il umpli cu pamant. Eu am citit in mai multe locuri ca radacinile pot sa se dezvolte deja dupa 2-3 saptamani, dar depinde de specie. In oricecaz daca radacina acea lunga este destul de mare eu as lasa sa se creeze in vasul mai mic o masa de radacini destul de mare, adica ar trebui sa ti vasul aproximativ 1 an acolo.

Eu zic sa te mai documentezi daca alegi aceasta optiune. Sunt mai multe variabile care trebuie luate in considerare. Cea ce zic eu aici e doar o idee.

Sper sa fie de ajutor :) .
<img src="http://lh6.ggpht.com/_ZeJ039gekBo/SZCQRjAfffI/AAAAAAAAALE/rbwZpLxVc0I/s288/potonpot.jpg">
 

vali

Active Member
Moderator
bandi87 a spus:
Cea ce zic eu aici e doar o idee
Si inca una foarte buna :) .
Atata timp cat acel inel decupat in scoarta copacelului si aplicarea celui de-al doilea vas in care sa se dezvolte noul sistem radicular mai compact, se va face dupa ce planta da semne vadite ca s-a stabilizat in vasul cel mare.
 

Amadeo

Member
Imi cer scuze ca nu am mai raspuns. Va multumesc foarte mult.
Cred ca o sa incerc asa cum ai spus Bandi. insa e o chestie cam complicata, deoarece genul asta de pomisori......ca intre timp am luat mai multi :) au cate o singura radacina groasa, si aia foarte lunga, si in rest doar cateva firisoare. Oare daca aplic metoda asta, isi va dezvolta un manunchi de radacini acolo la taietura, sau exista rscul sa scoata doar niste firisoare?
 
Sus