Hoya carnosa

cornelia

Fondator
Membru staff
Nu i-am pus nici un fel de ingrasamant. Ba chiar am ignorat-o (si pe celelalte!) ca am fost foarte ocupata. La inceputul verii am numarat 8-9 viitoare flori. Cea de azi e a patra. Celelalte se vor deschide probabil in primavara viitoare.
 

floare mica

Member
Eu o am de anul trecut ,a fost un pui foarte mic. Anul asta s-a dezvoltat minunat, a facut 5 pedunculi dar nu au pornit coditele florilor parca s-au uscat acolo in virful pedunculului. :cry:
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Chiar i-a mers bine daca zici ca era mica. De obicei nu infloreste decat dupa 2 ani. Asa ca tu esti in grafic. Numai sa te uiti la pedunculi, sa-i verifici bine. Daca sunt sanatosi, n-ai de ce sa-ti faci griji. Daca sunt uscati, atunci probabil ca a fost ceva in neregula cu udarea. Sau ai lasat planta in soare.
 

floare mica

Member
Planta n-a stat in soare, e la fereastra sa aiba lumina dar,nu bate deloc soarele. Pedunculii sunt sanatosi, numai acolo in virf unde se vedeau mugurasii de culoare rozalie acum e o culoare nedefinita. Planta am udat-o o data pe saptamina, am testat si nu cerea mai mult ! Am sanse vara viitoare sa faca muguri noi in virful acelor pedunculi ?
 

floare mica

Member
De la 1 nov. stopez udatul, pun doar o data pe luna,asa am procedat si iarna trecuta. In martie incep udatul normal. Sa schimb oare acest orar ?
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Aici depinde ce vrei. Daca vrei sa intre in repaus si florile sa se deschida anul viitor, atunci da, rareste udarea. Eu le tin in vegetatie ... dupa vreme! Cat e cald in balcon, le ud cat sa le fie suficient. Cand se va raci, voi rari udarile.
 

floare mica

Member
Planta mea sta la geam in dormitor,deci are caldura suficienta.Vreau sa faca flori dar, asa am auzit ca daca nu faci pauza de udat nu-ti face flori.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Pai! Daca o tii in dormitor si are caldura ... cum vrei sa intre in repaus? Doar ca o uzi mai rar? Rarirea udarii se asociaza cu scaderea temperaturii.
 

Dora

Member
floare mica,asa de mult ti-a crescut de anul trecut?? :eek: Sa sper si eu de la a mea asa ceva?Poate intr-un an,doi o sa am si eu flori...
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Floare chiar daca parea pic puiul cred ca avea deja 1 an. Am si eu Hoye de 1 an si ceva si arata cam cum arata al tau. Deci e explicabil de ce a crescut atat de mult.

____

Bafta maxima la amandoua.
 

floare mica

Member
Butasul, a fost luat de la o hoya mare care creste in gradina. A stat in apa la sotul meu la servici vreo doua luni. Cind l-a adus acasa in iunie anul trecut, avea radacini bine formate. Pina la 1 noiembrie 2006 a facut 6 frunze mari si doua pe drum. :D
 

sini

Well-Known Member
Cati metri trebuie sa aiba o Hoya Carnosa normala?
A mea l-a intrecut pe Gheorghe Muresan.Ce fac cu ea?
 

cornelia

Fondator
Membru staff
A mea are cam 2 m lungime si e plantata in ghiveci suspendat. Nu cred ca se va opri aici.
 

ghia_don

Active Member
Hoya carnosa creste ,creste, greu se mai opreste...daca nu ai loc sa o tii suspendata sau intinsa prin casa, fa-i un suport mai solid pe care s-o legi. Eu asa o tin
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Trebuie sa ma pregatesc! Oare ce-o sa fie la mine in balcon cand or fi toate 25 mature si cu flori?! :visator:
 
Sus