Hibiscus Syriacus cu floare dubla si simpla

Floria

Active Member
Hibiscusul Syriacus cu floare dubla nu face seminte dar poate fi altoit pe portaltoi de Hibiscus Syriacus cu floare simpla. Am altoit pe 15 Mai anul acesta 30 bucati si dupa o luna au aparut primii muguri. Acum deja au 4-5 ramuri care au inflorit. In toamna trecuta am pus butasi din cei 15 Hibiscus Syriacus cu floare dubla pe care i-am cumparat de la Eutopia si pana in prezent doar 10% dintre ei au un muguras mic si nu stiu inca daca au radacini.
Merg foarte bine altoiti, succesul este garantat. Va arat aici cum se face altoirea la Hibiscus Syriacus este usor si merita ca sunt foarte aspectosi.
 

Floria

Active Member
Re: Hibiscus Syriacus cu floare simpla si dubla

Hibiscus syriacus `Lady Stanley'
Hibiscus syriacus `Ardens`
Hibiscus syriacus Admiral Dewey'
Hibiscus syriacus `Duc de Brabant`
Hibiscus syriacus `Meehanii`
Hibiscus syriacus Oiseau Bleu'
Hibiscus syriacus Rubis


 

Floria

Active Member
Re: Hibiscus Syriacus cu floare simpla si dubla

Din cei care se gasesc pe strazile noastre si carora nu le observam intotdeauna frumusetea florilor, de vina nu sunt ei ci doar cei ce nu stiu sa ii tunda in asa fel incat sa iasa in evidenta. De cele mai multe ori sunt folositi ca gard viu chiar daca infrunzesc la inceputul lunii Mai.

 

Floria

Active Member
Va informez ca nu pot oferi butasi deoarece eu am multi portaltoi care asteapta sa fie altoiti.
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Minunati, Floria! :eek: Daca voi gasi H. syriacus cu flori duble voi incerca si eu metoda ta![/b]
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Flori,bravo,bravo,bravo!!!!!!!!
Felicitari din toata inima!Sunt frumosi si......ai devenit de-a dreptul specialista.
Fooooooooarte frumos!
:clap: :clap: :clap:
 

Floria

Active Member
Pe randul din mijloc, in toate cele trei fotografii este Duc de Brabant, numai ca prima a fost facuta seara tarziu si are culoarea modificata. Tot ce pot sa va spun este ca el infloreste putin mai tarziu decat toti ceilalti dar face foarte multe flori.
 

riana

Active Member
sunt superbi :eek: m-am indragostit de acest arbust. am si eu unul mov dublu dar cel roz inchis al tau e superb. nu am cuvinte felicitari :clap:
 

sorina

Active Member
Bineinteles ca cei dublii sunt mai atragatori dar si cei cu floare simpla imi plac . Si eu m-am indragostit de acest arbust minunat . Felicitari pentru reusita butasirii sunt extraordinar de frumosi . Nu stiu care sa zic ca e mai frumos :wink: :wink: :wink: :) :) :) :) :) :)
 

happy

Well-Known Member
Floria vii rar pe forum dar se vede ca ai o activitate intensa,subterana :rofl:
Am gardul viu de la bloc facut din hibiscus siriacus cu floare simpla albi si mov,pe langa el au aparut o groaza de puieti din seminte.Cativa din ei i-am transplantat in gradina mea de la Amara acum o saptamana.S-au prins toti :wink: .Acum sa vedem de unde fac rost de butasi din aceia dubli pentru altoire :?:.S-a prins microbul de mine 8)
 

ana popa

Member
Hibiscusul Syriacus cu floare dubla face si el seminte :!: . Ai mei au facut seminte in acest an, anii trecuti nu au facut.
 

miki70

Active Member
Care este diferenta intre hibi syr Boule de Feu si Duc de Brabant? Am cautat poze pe net dar nu am vazut diferenta prea mare.
 

Floria

Active Member
Scuze Mickishos, acum am vazut ce-ai scris. Cel mai bine se altoiesc incepand cu 15 martie pana in Aprilie pentru ca isi dezvolta coroana si infloresc in acelasi an. Eu am altoit si in August spre sfarsitul lunii si nu s-a prins nici-un altoi. Toamna nu am incercat.
Diferenta dintre Boule de Feu si Duc de Brabant nu stiu care este, eu am doar Duc, dar poate vezi tu ceva din urmatoarele imagini http://fidusplant.com/en/products/?orna ... and_shrubs
Este posibil sa fie floarea mai mare la Boule de Feu si culoarea mai stridenta.
 

miki70

Active Member
Multumesc pentru raspuns :rose: , am aflat ca la Boule de Feu predomina rozul deschis iar la Duc de Brabant predomina rozul inchis.

As mai avea o intrebare, cum/cand se planteaza semintele de hibi syriacus. Am primit cateva si nu stiu ce sa le fac. Daca s-a mai scris undeva te rog da-mi un link sa citesc ca eu nu am gasit.
 
Sus