trandafirii si plantele companion

v.cristina

Active Member
De-a lungul postarilor la sectiunea trandafiri am subliniat in nenumarate randuri ideea de a nu lasa trandafirii singuri in gradina ci inconjurati de diferite floricele mai micute care sa nu deranjeze ci sa ajute trandafirii atat din punct de vedere estetic cat si biologic.

Eu am incercat diferite combinatii si am gresit in acesta situatie pt ca am combinat cu verbinele care, ulterior am aflat ca sunt niste floricele cu radaciuni destul de dese care pot deranja trandafirul mai ales ca acesta este plantat intr-un fel de ghiveci :




In schimb in compania petuniilor fara nici un fel de problema mai ales ca mirosul de petunii nu este agreat de unele insecte ce invadeaza trandafirii

iata cateva idei pt voi:






trandafirasul inca nu a inflorit intre margarete si garofitele turcesti dar mie imi place foarte mult acesta combinatie colorata :)

 

Mali_

Member
Eu am facut combinatia clasica dintre trandafiri si levantica . La baza unui trandafir copacel am pus o spirea care infloreste inaintea trandafirului si in rest este un tufis verde care acopera piciorul trandafirului <table><tr><td><img src="http://lh4.ggpht.com/_oniNQPTQRWg/ShpWbTzYFoI/AAAAAAAALn4/Jq5AayAKVFc/s144/ph-10017.jpg"></td></tr><tr><td></td></tr></table> si nu am inca o fotografie sa va arat cum un trandafir galben si-a scos capul dintre niste petunii albe.
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Mali, frumoasa combinatia cu levantica!
Eu am pus gypsofila (seminte) langa trandafiri si a iesit destul de draguta combinatia numai ca gypsofila nu infloreste toata vara si acum e pe trecute.
Oricum, inca mai experimentez - cred ca petunia e o planta care merita incercata in combinatia asta
n-am o poza mai reusita...
 

v.cristina

Active Member
trandafirul mai poate fi combinat si cu labeliile poate o sa incerc combinatia

acu sunt pt punctul de a experimenta niste combinatii intre trandafiri si cataratoare anuale ...trebuie sa mai treaca ceva timp pana la rezulatate

mali sunt minunati trandafirii combinati cu levantica mai ales ca cea din urma protejeaza intr-o anumita masuara trandafirii de insecte si este bine sa lasi tufele pana primavara chiar daca nu sunt chiar asa de estetice uscate
 

Mali_

Member
Te referi la tufele de levantica atunci cand spui ca trebuie lasate pana primavara si ca nu sunt estetice? Mie, din contra, imi plac foarte mult pentru ca isi pastreaza frunzele iarna, iar in primavara sunt albicioase pana incep sa dea de la baza si atunci trebuie tunse.
 

v.cristina

Active Member
am intalnit persoane care le tundeau toamana pt ca aratau cam uscate dar...e vorba de gusturi

si mie imi placea sa le las peste iarna ca aratau tare caraghioase ninse dar din pacte la mine au inghetat si anul acesta nu am mai cumparat :( :(
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Cred ca vorbiti strict despre trandafirii pe picior fiindca la mine trandafirii tufa sunt asa de mari incit la baza lor sa vreau si nu pot pune nimic fiindca nu s-ar vedea.Sau........despre trandafirii de ghiveci,nu?
 

v.cristina

Active Member
Gabiuta a spus:
Cred ca vorbiti strict despre trandafirii pe picior fiindca la mine trandafirii tufa sunt asa de mari incit la baza lor sa vreau si nu pot pune nimic fiindca nu s-ar vedea.Sau........despre trandafirii de ghiveci,nu?

la tine Gabiuto abia astept sa vad cum arata trandafirii in straturi ..presupun ca ai si trandafiri mai mititei sau nu te incurci cu jumatati de masura??

:) :) :)
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
:rofl: Mititei am ce-i drept citiva pusi intr-un rond dar acum nu se vad ca au crescut niste "balarii colorate" flori frumoase de altfel dar care ii obtureaza o perioada de vreo luna pina trec ele.
Ceilalti......nu stiu ce straturi :? sau acum sunt asa de obosita ca nu percutez? :oops:
 

albela

Active Member
Si la mine e la fel ca la Gabiuta. Majoritatea trandafirilor sunt mai inalti ca mine binisor, au in jur de 2 metri, chiar nu se potrivesc pe langa ei plante mici gen petunii, galbenele, etc. Doar samba sunt mai mici (cam 1 metru), si s-ar preta la asa ceva. Asa ca dati idei si de companioni mai inalti care sa se potriveasca la uriasi :wink:
 

Blitz

Active Member
Si la mine este aceeasi situatie ca si la Gabiuta, nu sunt trandafiri pe picior, asa ca nu prea merge nimic sub ele- cu exceptia buruienilor :rofl: :rofl: :rofl:
 
Sus