Pineberry - Capsuni cu aroma de Ananas

Floria

Active Member
Ultima moda in materie de capsuni. Se vand in Anglia si sunt foarte scumpe deoarece sunt putin mai mici decat capsunile obisnuite si au gust cu aroma de Ananas. Ele nu se inmultesc din seminte pentru ca nu mostenesc planta mama dar se vand rasaduri in Anglia si Franta, de o luna tot caut insa peste tot sold out.
Pineberry arata asa http://en.wikipedia.org/wiki/Pineberry
Si forma tradusa http://translate.google.ro/translate?hl ... rmd%3Divns
Daca ati gustat deja Pineberry asteptam pareri sa stim daca urmarim stocurile anul viitor. :rofl:
 

Floria

Active Member
Si totusi nu am mai gasit rasad nicaieri, au aparut chiar si falsi vanzatori de seminte desi suntem atentionati peste tot ca nu ies identice cu planta mama. In Franta chiar mai exista doua alte feluri de capsuni albe. Eu nu stiu ce sa spun dar tare mult as vrea sa cumpar macar un firicel ca prea le lauda unii.
 

anknic

Active Member
d'astea sa-i mai duc lui tata in gradina si ma da afara cu toate experimentele :)

da' totusi dati de veste daca e de vreo comanda comuna (din experienta mea, capsunile se transplanteaza toamna ca sa ai fructe anul urmator...asa ca putem sapa pana la toamna)
 

happy

Well-Known Member
Floria,esti insarcinata de comitetul de conducere al forumului sa gasesti rasad de pineberry in cel mai scurt timp :rofl: Altfel vei fi penalizata ca vii cu stiri din astea greu de obtinut!!!Ne stresezi cu astfel de noutati :wink:
 

Floria

Active Member
Cred ca nu se mai gasesc si pentru ca a cam trecut timpul plantarii dar promit ca pentru anul viitor voi reusi sa gasesc o sursa serioasa. Obisnuieste-te cu sresul ca deja mai urmaresc doua produse noi. :rofl:
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
That fruit really exist! and is from my country!! I live in Concepción, Chile, and I eat those y my grandmother House!! They are delicious!. But his name is "Frutilla Chilena"



Daca ma iau dupa un articol , faza e cam aiurea cu "unicitatea" , adica o mare gogoasa , daca te uiti bine ea poarte denumirea asta , deci e bine de stiut ca sunt si specialisti un pic "neortodoxi" . doar hibridizarea nu cred ca a adus multe in plus
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Daca are ala in gradina bunicii de cand era ea fata buna de maritat ....iti dai seama ce cautate au fost :)

Oricum , dorinta e o placere iar placerea e o dorinta....asa ca vei manca
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Dupa articolul din The Guardian din Uk se pare ca a fost un mare FIASCO aparitia lor....

http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/ ... y-waitrose

citez

Back in the real world, there have been a number of white strawberry varieties around for hundreds of years. This is one of them. It doesn't taste anything like a pineapple, it tastes like a sharp - and quite unpleasant - strawberry.

Overall verdict: not as bad as Waitrose's memorable but truly awful strawberry and cream sausage from last year but really not very nice at all.
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Asta poti face si singura daca ai rabdare sau plantezi incrucisat o tufa de capsuni cu una de raspberries apoi plantezi semintele

Cea mai simpla inovatie...mai ales pentru un egradinar :oops: :rofl:
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator


cand sunt f coapte isi pierd aroma de capsuni si da in una medie de ananas/capsuna , gustul e bun , ciudat totusi , dar merita un gem :rofl:
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
la mine migdalul/migdalii sunt istorie , doar alea 2 frunze pricajite la baza la unul si celalalt e verde sub coaja doar pana la genunchi fara frunze, udat , udat , udat .,...nada... :|


Da am asa ceva , am prins din seminte , o sa strang pe toamna cateva sa vad sa inmultesc tufa , nu face stoloni ca scapam mai usor :rofl:
 

Floria

Active Member
danero2004 a spus:
Danero sunt putin diferite ca forma fata de cele redate de Wikipedia, dar daca ai gustat din ele si tu confirmi ca au gust de Ananas este minunat. Exista unii care spun ca este poveste cu gustul de Ananas si ca sunt acre.
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Nu am udat deloc tufa , am atatea pe cap uneori si am 3 locuri de umblat casa , apartament , munca si cred ca se faceau si un pic mai mari , dar nu imense,

Gustul e straniu , in sensul ca nu e de capsuna sau cum zice tata poate e fraga, ci e ceva mai dulce spre ananas, dar nu poti spune daca inchizi ochii ca e ananas in gura.

Oricum sunt bune de o dulceata , parfumul e diferit dar la randul lui ...unicat
 
Sus