Orhideele mele

elenafles

Active Member
Pana acum 6 ani imi era frica de ele crezand ca sunt pretentioase.Prima mea orhidee am salvat-o din cosul de gunoi unde o aruncase sora mea crezand ca nu mai sunt sanse sa o salveze si asta mi-a dat curaj incat am reusit sa am si eu cateva.Acum acestea sunt inflorite asa.Mai am cateva care inca nu au inflorit dar inca sper.


 

sarselia

Active Member
Moderator
Elena sincere felicitari pentru minunatiile de orhidee!Sa ai parte de ele si sa te bucure mereu cu florile lor frumoase!
 

elenafles

Active Member
:hug: si multumiri pentru aprecierile voastre.Oricum nu se compara cu colectiile voastre care sunt deosebite. :D
 

Kati

Active Member
Elena, sunt minunate toate! Ba se compara, de ce sa nu se compare?
Iti doresc ca orhideele tale sa te bucure mereu cu flori frumoase!
 

elenafles

Active Member
:hug: Va multumesc tuturor pentru aprecieri :D Imi sunt tare dragi si parca trece iarna mai usor cand incep ele sa infloreasca :oops:
 

victor

Active Member
Să-ți trăiască hărnicuța, Dady!:openrose:
Nu văd ce este rău în faptul că face lăstari(pseudobulbi) Trebuie să ai răbdare până acei noi pseudobulbi ajung la maturitate.
Odată ajunși la maturitate, se udă planta cu un nutrient bogat în potasiu.
Atâta timp cât planta dezvoltă lăstari, poți trata planta cu un nutrient bogat în azot și fosfor, până ajung pseudobulbii maturi.
Toți noii pseudobulbi vor face tije florale.
Acum ai nevoie de multă răbdare.:)
 

Tristan

New Member
cine ma poate sfatui cum sa provoc o orhidee dendro phale sa infloreasca
tot face lastari dar de inflorit nu vrea
Se pare ca specia dendrobium are nevoie de un repaus de iarna iar in timpul repausului ar fi bine sa stea la rece. Se spune ca poti sa o tii afara pana la Haloween, apoi o tii in casa si nu o uzi pana in primavara. Sunt tutoriale pe you tube insa numai in engleza
 

achiriac

New Member
mi-sa uscat frunzele la orhidee,insa a ramas radacina este verde,dar nu vrea sa dea frunze.ajutatima cu un sfat.ce sa fac.
 
Sus