Miltonia si Miltoniopsis

marean

Active Member
Depinde de pete,unele pete apar de la prea multa umiditate sau atacuri ale unor oarecare insecte,si acestea nu pun in pericol viata plantei.
Fungii au o culoare neagra catre maro,textura frunzelor atacate e moale si oarecum translucida,ele devin zemoase la atingere si se rup mai usor in partile afectate.
Daca aceste pete se extind ,atunci se taie tot se este atins de negreala si se izoleaza,din cate stiu eu,unele fungusuri se pot transmite si la alte plante vecine !
Eu am avut la o orhidee niste pete mici,negre,uscate insa doar pe frunzele vechi,acelea asa au ramas,nu au mai avansat si nici nu s-au extins,deci cauza producerii lor nu a fost una grava !
Mult succes !
 

ghia_don

Active Member
Sa inteleg ca am si eu de azi o miltonie?? Ca n-avea nici un fel de eticheta, dar n-am putut trece pe linga ea din cauza parfumului puternic :)
 

mymo

Active Member
Nu stiu cu e la voi in Practiker,dar la noi aratau jalnic degeaba erau la 18,90 lei.Pacat ca-si bat joc de ele....
 

mymo

Active Member
Citind ce a scris Cornelia referitor la substrat,am scos si eu singura mea miltonie la control.Sa vedeti ce am gasit:ceva asemanator cu filtrul de tigara,in cantitate foarte mare

La mijlocul plantei era rumegus:

Poate va foloseste pe viitor :wink:
 

angela draganoiu

Active Member
dragutelor pai eu ce v-am spus acum nu stiu cit timp. miltoniile au acest fel de substrat de la producator pt a rezista pina la noi insa noi, oameni avizati, tre' sa le scoatem urgent din ghiveci pt ca acel substrat retine si nu cedeaza apa nici dupa o luna. d'aia mi-au murit miltoniile pt ca dupa o luna de neudare curgea apa din acel burete iar ghemul de rumegus dintre radacini era atit de ud incit ma mir ca au rezistat atita timp cu apa baltind la radacini.
atentie ca si alte plante au astfel de substrat.
atentie mare atentie !
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Asa este Angela. Tocmai am scos si eu usurel una din miltonii din ghivecel sa ma uit la ea. E plin-plin substratul de buretei galbui. Astept sa le treaca floricelele ca sa pot umbla la radacini :(.
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Am primit si eu o Miltonie azi si aceeasi poveste - ia uitati ce radacini are:
<img src="http://lh3.ggpht.com/_obpN2JoAQdk/Sbygwo6E70I/AAAAAAAABOI/mXO_NRQjGic/s144/martie%202009%20044.jpg"> <img src="http://lh3.ggpht.com/_obpN2JoAQdk/SbygzWCJ7WI/AAAAAAAABOY/zO1nswCjbIA/s144/martie%202009%20046.jpg"> <img src="http://lh6.ggpht.com/_obpN2JoAQdk/SbyhbWNM4NI/AAAAAAAABRk/ps8FeRUUJgU/s144/martie%202009%20071.jpg">
asa ca o sa o las sa-i treaca florile si o sa-i schimb substratul.
 

marean

Active Member
Daca nu o schimbi imediat,ai mare,mare grija la udare . Foarte putina apa e necesara,altfel e bai mare si se duc radacinile rapid !
 

IULIA

Active Member
e plina de burete. te sfatuiesc doar sa pulverizezi apa pe substrat, nu sa uzi. cam la 4 zile. :(
 

ghia_don

Active Member
Eu acum nu mai astept sa treaca florile la o orhidee nou cumparata, ca sa-i pot shimba substratul...il schimb imediat ce ajung cu ea acasa. Si asta pentru ca am pierdut o miltonie asteptind sa-i treaca florile si sa i se usuce substratul :( ....bine, e posibil ca radacinile sa-i fi fost deja afectate inainte de cumparare.
De atunci , v-am spus , chiar daca are flori , schimb tot substratul, verific radacinile, tai ce este de taiat , apoi o pun la loc in ghiveci. Nu s-a plins nici una :) ...
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Dragi colegi de suferinta si pasionati de frumos, cu multe multumiri pentru sfaturi vreau sa va anunt ca am curatat-o frumusel si cu grija de burete si i-am completat cu substrat de orhidee de la Agro ca scoarta n-aveam. Doamne-ajuta!
Oricum, buretele era varza, apucasem sa o ud si mustea de apa.
S-aveti parte de flori frumoase!
 

marean

Active Member
Ma bucur ca pana la urma ai decis sa ii scoti buretele ! Sper ca ai reusit sa elimini tot :wink: !
Bafta multa si tije multe !
 
Sus