Huernia hystrix

cornelia

Fondator
Membru staff



Azi s-a deschis prima floare la Huernia hystrix. A crescut mai repede decat ma asteptam. Acum vreo cateva zile nici nu vazusem bobocul in formare. Apoi m-am temut ca s-a vestejit. Si azi ... surpriza...
 

cornelia

Fondator
Membru staff
rodica05 a spus:

E adevarat ca-i o planta matura si am tinut-o in casa. A primit ceva soare, ca sa nu zic lumina. A fost destul de departe de sursa de caldura. Nu a avut mai putin de 10-15 grade. Si i-am dat si ceva apa, cam o data la 2 saptamani.
Sa vedem insa daca se vor dezvolta/ deschide florile. E posibil sa le avorteze.
Aceeasi planta (asta vara):

... si floarea (detaliu):

Huernia in cauza, pe numele ei histrix, ma bucura cu florile ei de 2 ori pe an, asa ca nu-i o noutate ca e asa de vrednica. Dar am stapeliade care nu au inflorit niciodata! :roll:

Nu mai vorbesc de cele de la Kambroo...
NU MAI CUMPAR PLANTE! Majoritatea le umfla cu ingrasaminte, ca sa "dea bine" la vanzare, iar la noi, dupa o perioada, fie nu pornesc deloc, fie se duc incet-incet (si sigur!).
Cele mai bune rezultate le-am avut cu plantele din seminte. Nu va spun ce satisfactii ai cand vezi etapele prin care trece planta, din samanta, sub ochii tai! Si in plus, planta se obisnuieste cu stilul gradinarului inca de la inceput, deci - pierderea este mult mai mica, iar rezistenta plantei cu mult mai mare decat la comerciantii straini.

Rodica
 

mymo

Active Member
S-au pus stapeliadele tale pe inflorit :clap:
Foarte interesanta floarea,are "tepisori"(nu stiu cum se numesc) pe toata suprafata petalelor?
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Asta a inflorit mai in vara. Mi-am adus acum aminte de ea. :oops:
Da, pe interior are un fel de tepisori.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Acum nu. E primul an in care infloreste si a avut cam 3 flori, la distanta cam de o saptamana intre ele.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Gino m-am uitat la toate pozele. Mie mi se pare ca ce avem noi este de fapt
Huernia hystrix subsp. parvula.
 

gino

Member
Dupa ce am facut numeroase "sapaturi", am senzatia ca eu sunt cel in eroare...Denumirea mea de H. transvalensis pare sa fie gresita, sau poate ca este un sinonim de la H, hystrix, inca nu am o certitudine, dar pana una alta, denumirea corecta este H hystrix. Usoara variabilitate a florilor este in limite acceptabile.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Pana la urma important este ca plantele sunt sanatoase si cu flori. :wink: Identificarea ... lasa ca le indentificam noi. Pas cu pas.
 

gino

Member
Ai dreptate in fond...dar totusi plantele trebuiesc, cat mai corect identificate, chiar daca navigam printr-o "jungla" a denumirilor in continua miscare.
Este si motivul pentru care am comandat un catalog de Asclepiade...tocmai peste ocean. Pana il voi primi, cred ca se vor mai schimba cateva denumiri... :x
 
Sus