Brunfelsia

Viovett

Member
Am cautat un topic al acestei plante dar n-am gasit. Doar o fotografie postata de Monica Trusca.
Eu am o Brunfelsia Pauciflora -Yesterday-today-and-tomorrow care infloreste, chiar abundent as putea spune. Florile sunt f frumoase si parfumateeeeeeeee :D ( scuzati entuziasmul).

Pentru ca nu m-am invrednicit s-o fotografiez inflorita pun un link pentru cei care n-o stiu http://toptropicals.com/catalog/uid/bru ... iflora.htm
 

Viovett

Member
Sere de afara si Hodnik. Dar n-as mai lua de la el decat daca n-as avea incotro caci am avut multe pierderi.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Nu .Eu personal nu am vazut asa ceva decit la Moni.Este din aceeasi familie cu solanumul.Daca ai grija la tunsori o poti face un copacel cu coroana rotunda foarte elegant.
In primavara lastarii taiati.semilemnificati, se pot inradacina :wink: intr-un substrat de turba si nisip in parti egale.
Nu stiu ce ai citit tu despre solul pe care il prefera inainte de a o transplanta in ghiveci definitiv dar eu am gasit un comentariu in care spunea ca solul trebuie sa fie usor acid :? compus din:2 parti turba,o parte compost si o parte nisip.Este DEOSEBIT DE SENSIBILA la transplantari.
Sa-ti traiasca este foarte frumoasa.Tocmai am citit ca infloreste din primavara pina toamna tirziu.............. :D
 

Viovett

Member
Merci pt info Gabiuta. Eu i-am facut si o fisa pe care am s-o postez. Nu pare atat de suparacioasa, dimpotriva, creste frumos si a inflorit desi de la nea Hodnik a venit un puiut mic cu trei frunze vinete...E o planta destul de comuna in Marea Britanie dar din pacate mai putin cunoscuta pe la noi. Daca e fericita infloreste, cu mici pauze, tot anul. Mie-mi place ca e si frumoasa si parfumata :).
Sper sa reusesc sa mai iau doua varietati, tot parfumate - lactea si americana.
 
D

dyayzh

Guest
Am vazut si eu la ultima vizita la Gradina Botanica una inflorita. Florile sunt mov, de marime medie de forma obisnuita. Mie mi-au placut foarte mult frunzele cu arata si ce colorit au :wink:
Am vrut si eu sa comand, dar, faptul ca la sere era inchisa in sera de "specialitati" ce nu puteau fi vizitate, m-a pus pe ganduri. Cred ca totusi este o planta cam sensibila pentru balconul meu :oops:
 

mymo

Active Member
Am pus si eu o samanta :) dar traiesc cu speranta ca voi avea o planta mare,frumoasa si infloricioasa :D
 

Viovett

Member
Cand se deschid florile sunt violet, a doua zi devin lila si cateva zile stau albe. Eu credeam ca o floare tine trei zile - de unde si numele " yesterday-today-tomorrow", nu-i asa, tine cam o saptamana si e o planta f harnica. Si parfumataaaaaaaa. Si cand cad florile au parfum :D
Sunt indragostita de ea.
Am sa mai iau neaparat cateva.
 

Viovett

Member
Sa stii ca m-am tot uitat dupa ea si in afara de Exotica si Hodnik ( de la care nu vreau sa mai iau pt ca vinde plante mici si sensibile :x ) n-am gasit decat la sere la care trebuie sa te duci...
Mai cautam.
 
D

dyayzh

Guest
Mymo, ce face samanta ta? Adica, cea de Brunfelsia pusa la germinat :D Da semne bune?
 
D

dyayzh

Guest
Dar lastari ai incercat sa prinzi? Am citit ca se prind usor :?
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Stimabila domana Vio ce va mai face plantuta?A mai crescut?Ati facut incercari cu butasi?Aveti nevoie de vreun schimb de plante ceva :rofl: :rofl: :rofl: ?
 

michaela

Active Member
Am in grija o brunfelsia , care nu-i a mea.... :) dar sincer are un parfum ...... de Chanel No 5 :visator: , nu stiu cu ce altceva sa fac comparatie.... superb parfum sincer... cred c-o sa-mi achizitionez si eu una.. :)
 

michaela

Active Member
Pot sa spun ca da, Brunfelsia se poate multiplica prin butasire :D
Am un butas mic... cam de vreo 2-3 luni ??//... nu mai stiu exact........... :cry: , oricum peste 60 de zile si cam de o sapt vad ca a inceput sa porneasca.......... lastaresc frunze noi :wink: 8)
...asa ca......... bafta! :marfa: :D

Este brunfelsia pauciflora :wink:
 
D

dyayzh

Guest
Am si eu..am si eu :D Si sper sa fac schimb cu alta varietate :oops:
 

michaela

Active Member
:D a inflorit butaselul de brunfelsia........ si am fost uimita ca nu seamana cu florile de pauciflora :?

in schimb...... mirosul este la fel......... divin :visator:
 
D

dyayzh

Guest
M-am uitat in albumul tau. Eu spun ca sunt specii diferite. Si la frunze si la floare se vede o deosebire :D
 
Sus