Bromelia

fixpix

Active Member
buna tuturor!

am citit undeva, zau nu mai stiu pe unde... ca dupa ce infloreste o bromelie cam moare dupa ce da pui.

a mea (nu stiu de care e, are varfurile asa mai roz/rosii si pe dos are dungi orizontale, iar floarea..din pacate nu e exorbitanta, adica abia se vede, nu iese prea mult la suprafata si e un smoc de floricele mov care nici macar ele nu infloresc deodata) - dar mie imi place cum arata ca forma, ca planta!

deci... m-am luat cu vorba - a inflorit cam acuma o luna si a durat mult pana au inflorit toate floricelele. acuma cam putrezeste floarea, si am obs. ca a dat 2 puisori ascunsi printre frunze.

Sa incep sa adun bani de inmormantare ??? Ar fi nasol pentru ca este destul de "sanatoasa" inca si ... mare!

ati patit si voi asa ceva? sau e doar un mit ???

CALIN
 

doina

Member
Asa am citit si eu ca bromelia moare dupa ce-i trece floarea dar lasa urmasi , care vor fi la fel de frumosi ca mama lor.
Deci condoleante , dar trebuie sa faci si botezul celor mici. :mrgreen:
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Da, bromeliile mor dupa inflorire. Pe masura ce floarea se trece planta se urateste pentru ca radacinile hranesc puii. Deci, peste vreo luna separa cei doi pui. Planta mama poti s-o arunci, in schimb va trebui sa dragalesti puii vreo 3 ani pana sa vezi alte flori.
 

fixpix

Active Member
ce nasol!

as fi vrut sa o am tot pe asta... ca mi-e draga... numa nume nu i-am dat... imi place tare mult cum arata... desi acuma m-am uitat pe net si cand am vazut ce flori fac unele bromelii... mai ca-mi vine sa dau cu a mea de parchetu din living!

:mrgreen:

dar ma abtin!
 

Roxana

Active Member
floarea este superba. eu am avut Guzmania, mi-a lasat cativa pui pe care i-ai despartit de planta-mama si apoi s-au uscat si au murit. am mai incercat de vreo trei ori, dar nu am reusit. de atunci am renuntat la Bromelii.
 

sorina

Active Member
n

Cind ai despartit puii de mama aveau radacini ??? Daca DA probabil i-ai udat prea des poate le-ai orea cococlosit . Sunt plante foarte cuminti si putin pretentioase . Daca iti plac eu zic sa mai incerci .
 

sorina

Active Member
a

Asa este , am vrut sa spun daca le-a despartit in asa fel incit sa nu rupa partea de jos de unde se formeaza radacina :) :? :?
 

marean

Active Member
Acuma am zarit topicul asta,in timp ce cautam altceva :mrgreen: !
Se zice ca mor dupa inflorire,insa depinde foarte mult de specie si chiar de conditiile ei de mediu ... mie acuma imi infloreste o superba bromelie,posibila vriesea (desi floarea seamana din ce in ce mai putin ),iar inainte sa o cumpar eu,a fost a Dyei,la care a inflorit vreo 2 ani ,si planta e bine merci,creste tot mai mare si mai frumoasa si e si infloricioasa nevoie mare :) !
Mai am si o tillandsie coerulea foarte frumoasa,inca nu a inflorit,am cumparat-o micuta in primavara si a tot crescut,dublandu-se si facand pui,probabil la anu' va inflorii si ea,si,din nou,din ce am vazut pe la altii,planta nu moare,ci ramane in vegetatie,producand pui !
Mult noroc cu a ta ,Calin!
 

fixpix

Active Member
pai si a mea e cam de multu anisori in familie... acuma a mea.. ii merge bine... are 2 pui... nu da semne ca ar trece pe cealalta lume... asa ca deocamdata ne merge bine :)
 

marean

Active Member
Bravo,ma bucur ca e pe baricade si rezista stoic ! :wink:
Inseamna ca te vei putea bucura de ea si la anu' !
 

daisy111

Active Member
:rugaciune: ajtati-ma si pe mine,va rog:
I s-a trecut floarea de ceva vreme si acum vad ca si mama e pe duca pt ca i s-a uscat tot mijlocul si nu stiu ce sa fac...sa o desprind de pui :? sau sa o las acolo pana se topeste de tot? :? Chiar nu stiu pt ca pe timpul verii i-am desprins un pui (avea 3pui) si m-am chinuit sa-l prind insa fara nici un rezultat..mi-a murit :cry: ....si acum mi-e frica sa nu-mi moara si cei 2pui pe care ii are :( Cum sa procedez cu ea? :rugaciune:
 

Roxana

Active Member
eu, la Guzmania, inainte sa moara i-am luat puii si au murit. cred ca este mai bine sa-i lasi pana moare de tot mama. din cate vad eu puiul nu e prea legat de mama.
 

daisy111

Active Member
Un pui,cel din spate,e mai departe putin de mama..dar cel din fata porneste direct din tulpina mamei........chiar nu vreau sa-i pierd :cry:
 

Leanna

Member
Nu am si nici nu am avut bromelii sau guzmanii, dar dupa cum vad puii sunt destul de maricei, daisy :D . Zic ca e de bine :D si nu merita sa-ti faci griji anticipat
 

daisy111

Active Member
Va multumesc :* Dar imi fac griji ca nu stiu daca sa inlatur mama lor..sau ...sa o las acolo pana ce se topeste toata :? Si-apoi ce sa fac cu puii....ii las pe amandoi in acelasi ghiveci sau ii mut separat :? oricum sunt crescuti intr-o pozitie ciudata si as vrea sa creasca si ei drepti :suparat:
 

Leanna

Member
Eu zic sa lasi planta mama pina se stinge de tot.. si poate redirectionezi puiutii punind ceva substrat :) si-i lasi impreuna pina mai cresc nitel :D
Oricum mai asteptam sfaturi de la cei mai experimentati :wink:
 
Sus